Protestantse Kerk in Nederland
Petrakerk Veenendaal
 
 
Bevestiging ambtsdragers Bevestiging ambtsdragers

Aan het begin van het jaar, meestal op de tweede of derde zondag van januari, worden  nieuwe ambtsdragers bevestigd en treden anderen terug als ambtsdrager.

Ondersteund

Er is veel werk te doen in de Petragemeente. Gelukkig hoeven de ambtsdragers dat niet alleen op te pakken. Zij worden daarin ondersteund door veel vrijwilligers. Ambtsdragers hebben een speciale opdracht op pastoraal of diaconaal terrein. Omdat zij in de uitvoering daarvan geconfronteerd kunnen worden met vertrouwelijke zaken, hebben ambtsdragers een zwijgplicht. Samen met de predikant vormen de ambtsdragers de wijkkerkenraad.

Bevestigingsdienst

De bevestigingsdienst staat in het teken van het werk in de gemeente. Met een duidelijk uitgesproken 'ja' geven de nieuwe ambtsdragers aan hun taak in de gemeente zo goed mogelijk te willen uitoefenen. Wordt iemand voor de eerste keer ambtsdrager, dan belooft hij of zij ook om zich te houden aan de zwijgplicht.

Interesse

Hebt u interesse om een functie binnen de wijkkerkenraad te bekleden? Neemt u dan contact op met de voorzitter van de wijkkerkenraad.

 

terug
 
 
 

Inloggen


 

6e zondag van Pasen
datum en tijdstip 26-05-2019 om 09:30u
meer details

7e zondag van Pasen
datum en tijdstip 02-06-2019 om 09:30u
Uitnodiging afscheidsdienstmeer details

 
Link naar nieuwe website
link 
Stoelen- en bankenproef
 
Pastoraal meldpunt
meer
 
We zoeken een Jeugdwerker
Lees meer ...
 
Gemeente zoekt Predikant

Lees meer ...
 
Aanmelden voor de
Nieuwsbrief
 
wijdekerk

 
PGV-Vitaal Petrakerk
klik hier
Website voor de nieuwe wijkgemeente
Website 
 
Bestelformulier collectemunten
Klik voor de tekst
 
Privacyverklaring Protestantse Gemeente Veenendaal

Lees verder
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.