Protestantse Kerk in Nederland
Petrakerk Veenendaal
 
 
Heilig Avondmaal

Het vieren van het Heilig Avondmaal: een bijzondere en blijde geloofsbeleving.
Heilig Avondmaal

Een open viering

Welkom bij het delen van brood en wijn

Als Petragemeenschap vieren wij in de regel zes keer per jaar het Heilig Avondmaal. Bij het delen van brood en wijn in de open viering is iedereen welkom - jong en oud - die Jezus Christus belijdt als Heer en Verlosser. 

'Lopende' viering

In de geschiedenis van de kerk zijn verschillende vormen van vieren toegepast. Wij als Petragemeente voelen ons het meest verwant met de zogenoemde 'lopende' viering. Dat wil zeggen, dat de leden en gasten in de eredienst onder orgelspel naar het liturgisch centrum lopen. Daar krijgen zij van de predikant het brood aangereikt. Er is ook glutenvrij brood beschikbaar.

In de 'avondmaalsgang'  van de kerk - van achteren gezien aan de linkerkant - delen ambtsdragers wijn en druivensap uit. Voor wie dat prettig vindt, zijn er kleine bekertjes met wijn of druivensap.

De vrede van Christus

Voordat wij als gemeente het Heilig Avondmaal gaan vieren, nodigt de predikant alle gemeenteleden uit om elkaar een hand te geven en elkaar de vrede van Christus toe te wensen. Dit gebaar werkt samenbindend.

Niet verplicht

Het Heilig Avondmaal is binnen de protestantse kerken een van de sacramenten. Het vieren ervan beschouwen we als een bijzondere, blijde geloofsbelevenis. Hoewel de uitnodiging aan allen is, is de viering niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend. Het kan zijn dat u om welke reden dan ook niet de behoefte hebt om mee te doen. Dat vinden wij niet raar. U kunt dan gewoon op uw plek blijven zitten.

terug
 
 
 

Inloggen


 

6e zondag van Pasen
datum en tijdstip 26-05-2019 om 09:30u
meer details

7e zondag van Pasen
datum en tijdstip 02-06-2019 om 09:30u
Uitnodiging afscheidsdienstmeer details

 
Link naar nieuwe website
link 
Stoelen- en bankenproef
 
Pastoraal meldpunt
meer
 
We zoeken een Jeugdwerker
Lees meer ...
 
Gemeente zoekt Predikant

Lees meer ...
 
Aanmelden voor de
Nieuwsbrief
 
wijdekerk

 
PGV-Vitaal Petrakerk
klik hier
Website voor de nieuwe wijkgemeente
Website 
 
Bestelformulier collectemunten
Klik voor de tekst
 
Privacyverklaring Protestantse Gemeente Veenendaal

Lees verder
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.