Avond nieuw ingekomen gemeenteleden Avond nieuw ingekomen gemeenteleden
Na de opening door dominee Peter Mol hebben we elkaar leren kennen door vanuit onze geboorte plaats aan te geven wat ons aansprak in de laatst door ons bezochte kerkelijke gemeente. Zoals vaak blijken mensen vanuit heel verschillende delen van ons land naar Veenendaal te komen. Noord, Zuid en West waren duidelijk aanwezig, het Oosten was wat minder vertegenwoordigd. Van elke kerkelijke gemeente werd wel iets goeds gemeld.
Hierna volg de een presentatie van de Petrakerk vanuit de historie naar de huidige situatie en organisatie.
Tijdens de pauze werd er onder het genot van een kopje koffie, thee of fris uitgebreid contact gelegd.
In de pauze had Peter de hoeken van de ruimte een naam gegeven en konden we kiezen welke naam voor ieder het meest hoorde bij de kerk. De vier namen zijn  Ark, Kudde, Herberg en Oase. Elke hoek kreeg wel wat mensen maar de meeste mensen stonden toch bij de Herberg en daarna bij de Oase. In de gesprekken die volgden bleek dat er heel verschillend wordt gedacht over de invulling van de diverse namen. Als laatste opdracht aan ieder de vraag om nu een plek te zoeken die weergeeft hoe een kerk zou moeten zijn. Hierbij werd door bijna iedereen gekozen voor een plek ergens tussen de Herberg en de Oase in.
Zoals op de uitnodiging stond eindigden we precies om kwart voor tien en daarna was er gelegenheid nog even na te praten onder het genot van een hapje en drankje. Iedereen maakte hier gebruik van en we kunnen terugzien op een geslaagde avond.
Nog even een greep uit de reacties van mensen die niet aanwezig waren: avond komt niet uit (7x). geen belangstelling, ga niet meer naar de kerk, wil er niets mee te maken hebben, kerk al jaren in de Petrakerk, ga naar de Goede Reede, weet nog niet bij welke kerk we willen horen, kan niet op donderdag avond, horen bij Sola Fide, kunnen geen oppas krijgen.
Verder waren een vrij groot aantal mensen gewoon niet te bereiken, niet via de post, niet via telefoon, voice mail of email.

Datum 17 oktober 2013.   Verslag Henk te Ronde