NET - Ontmoetingen NET - Ontmoetingen

Wees welkom voor een NET ontmoeting in jouw buurt!
Wist je dat er in jouw straat meer mensen wonen die lid zijn van de kerk? Misschien ben je nieuw in de wijk, of je woont hier juist al heel lang. Dan lijkt het ons mooi om elkaar wat beter te leren kennen. Als ZuidWest Petrakerk vinden we ontmoeting met elkaar belangrijk, niet enkel in kerkdiensten op zondag, maar juist in het gewone dagelijkse leven! Het maakt niet uit of je veel naar de kerk gaat of heel weinig, of je gelooft of misschien twijfelt: wie je ook bent, we ontmoeten je graag!

Wat zijn NET ontmoetingen?
Dit zijn kleine ontmoetingen waarbij gemeenteleden op straatniveau worden uitgenodigd om elkaar beter te leren kennen. We organiseren in elke buurt één ontmoeting waarbij we elkaar met een hapje en een drankje ontmoeten en bij kunnen praten. Waarschijnlijk heb je een uitnodiging gehad voor een eerste NET bijeenkomst.
Je kunt eenmalig naar een NET ontmoeting komen, dat is helemaal vrijblijvend. Tijdens de bijeenkomst is er een gezellig programma en ontmoet je de mensen uit je eigen buurt.
Zin in meer contact? Uit jullie NET ontmoeting kan ook een klein groepje ontstaan: Een NET groep. Wees welkom om daar aan mee te doen! De gemeenteleden in dit NETJE ontmoeten elkaar vervolgens met regelmaat rondom een gedeelde interesse, zien om naar elkaar en bij bijzonderheden helpen ze elkaar om in contact te komen met de pastores.
De NET groepen of visnetjes zijn echt bedoeld als laagdrempelige, informele groepjes in de eigen straat/omgeving. Het gaat om verbondenheid- en ontmoeting met elkaar. NET-groepjes kunnen als ze dit willen wel zelf zoeken naar verdieping en uiteraard aanhaken bij het aanbod van activiteiten die V.I.S. in ZuidWest organiseert. De ouderlingen van de secties en de pastores kunnen op vraag van de NET groepen ook aanhaken als er specifieke vragen/wensen zijn.

Achtergrond
Samen vormen we wijkgemeente ZuidWest: een gemeente van christenen waaronder het verlangen leeft om vrijmoedig en met lef Jezus te volgen in verbinding met de samenleving van nu. Wij willen graag een bruisende gemeenschap zijn waarin ieder vanuit zijn/haar eigen talenten een eigen plek heeft en waarin we samen ons leven en geloof kunnen delen. Jong en oud als we zijn, verspreid over vele straten van Zuid- en West- Veenendaal, zijn we aan deze gemeenschap verbonden. Als leden van onze gemeenschap in hun leven te maken krijgen met blijdschap of met zorgen, willen we er voor elkaar zijn vanuit vertrouwen en compassie. ZuidWest heeft een periode achter zich liggen van fusie. Ook was het een periode waarin ontmoetingen door corona bemoeilijkt werden. De werkgroep pastoraat wil in de komende maanden de ontmoeting met elkaar bevorderen. Het nieuwe beleidsplan ‘Op weg naar een bruisende gemeente’ vuurt ons daarbij aan en we werken ook graag samen met de werkgroep VIS (verdieping, inspiratie en samenkomen).
Vragen? Graag vertel ik je er meer over!
Contactpersoon NET Ontmoetingen:
Anne Stelma – Ribberink